Rómeó és Júlia (kukucska)

2009.07.19. 13:09

A szerdai próbán rengeteg fotót lőttem, egész korrektek is vannak. Megnézhetitek őket itt: http://picasaweb.google.com/Magyar.Mima/FriendsBeke?authkey=Gv1sRgCKewkOWq9dLjPw&feat=email#

ezt a fotót imádom, a kedvencem. a színpad alól lőttem, a függöny foghíján látszik olivér, ági- a jeltolmács- kisfia. tüneményes nagydumás kiskrapek, öröm vele lenni. mellette a páriszt játszó senkinemtudjaanevét fiú és zsolt, ági öccse, egyszemélyes hódolóseregem látható.
odavagyok az ergo sum-ért. olyanok, mint egy bokrétányi szerelem. felpörgetnek, feldühítenek, kisütik a zsírom, folyton idegeskedek miattuk, van héjanász doszt, de mégis annyira magaménak érzem őket. teljesen lekötik az alkotó energiáimat, igaz ehhez hajni is hozzájárul.

a pénteki premier odabaszósan jól sikerült. a fények rendben voltak, szóval jöhet az ütemes taps, képes vagyok kezelni a parancsnoki hidat egy színházban. sebedéj.
a legdurvább egy siket-vak emberke volt, aki két tolmáccsal,néze, ülte végig, és tetszett neki.
persze timi megint késett, és megint idegbeteg volt, mert neki lehet. ugyan azt nyomja, hogy jajjháténcsakjátszani akarok, de azért megy a hatalmi harc rendesen. basszus, lehetett jelentkezni művészeti vezetőnek, miért nem tette? ha meg nem tette, miért nem hagy minket dolgozni? mindenesetre remek volt. az volt a fura, hogy kratek, meg ami is ott volt és leültek még forrócsokizni. hajni addigra már elment, meg sokan a csapatból. na mindegy, a lényeg, hogy volt valami koccintás. kratek még kérdezte is, hogy nem akarok-e odamenni, de mondtam, hogy ha egyszer nem hívtak.. és tényleg nem hívtak. furán működik ez a társulat, basszus.

a szombati nap egy vicc volt, a timi egy órát késett, utána még sajtófotó, meg nem tudom én micsoda, jöttek a technikusok, hogy hova menjen a hangosítás, pluszpadló, ilyenek, mi meg azt sem tudtuk, hogy miről van szó, mert jönni nem jön, de baszik szólni. és akkor a nagy áttörés: nem akarják a siketek, hogy legyenek hallók a csoportban. értitek? amíg kellettek, addig a seggüket kellett nyalni, már nem kellenek, úgyhogy ne legyenek, mert ne keveredjünk. a radai büdösrosseb a seggükbe, hát hogy gondolkozhat egy kisebbség így? persze hajni szokás szerint kerüli a konfliktust, hát döntsd el, meg intézd el, meg nem tommi.ha rá várnánk, akkor nem lenne szerződésünk, helyünk, de szerintem még levegőt se vennénk, mert esetleg valaki megsértődik és akkor észrevesznek minket. mi a faszért vállal valaki felelős pozíciót, a felelősségtől a hidegvíz veri és inkább megöli magát, mint hogy valakivel konfrontálódni kelljen?
én nem akarom, hogy szeressenek. sem azt, hogy kedveljenek. azt akarom, hogy vállalható, minőségi, nyitott elméjű darabok készüljenek, amiket a lehető legtöbb helyen prezentálni tudunk. minden más mellékes. ha nem szeretnek, ne szeressenek. akarjanak és tudjanak dolgozni, legyenek együtt. nem kell, hogy barátok legyünk, sem az, hogy jókat nevessük. elég, ha lebontjuk a gátjainkat és dolgozunk.

szerintem egy kisebbség sem várhatja el a többségi társadalom nyitását, toleranciáját, ha nem kezeli a többséget egyenrangúként. bár a működés beteg, a túlélésért mégis a kisebbségnek kell lépnie.(legalábbis a siketek esetében biztosan. hiszen, ha nem látok jelelő embert az utcán, honnan tudjam, hogy van?...hogy egy logikus, színes, használható nyelv, ami nem elérhetetlen?)

a végére egy anekdota: a szerdai próba után szembeálltam a csoporttal- azért én, mert a hajni kifejezett kérésemre se volt hajlandó, sőt közölte, hogy mertteolyankitárulkozóvagy, deéééén? vazze, el lehet kezdeni gyakorolni- és jeleztem, hogy idén nincs nyári leállás, jövő szerdán is találkozunk. előtte két héttel e-mailt is írtunk.(azaz írtam, mert a hajni ugyan folytongépelőttülök, de mégsetudokírni)
tuti, hogy értették, mert nem hülyék és mert tolmács is fordította. és mert reagáltak is rá.
erre szombaton kiderült, hogy senkinek nem jutott el az agyáig, meg különben is, a timinemmondta... (wááááááááw.ilyen az, amikor az informális struktúra megbonhatatlansága- amely persze csak időleges- destruktív módon befolyásolja a formális struktúrát)

rómeó és júlia (balázs<3 és timi)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

örökszerelmemroland (komolyan, ha másért nem, akkor a vele való találkozásért megérte idejönni. persze lehet, hogy az utóbbi két elszalasztott sorsszerűt most ő adja vissza és neki nem kell majd a barátságom...mindenesetre tényleg szerelemmel határos rajongás és nyitott öröm vesz rajtam erőt tőle.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

és persze zoliakitcsakideráncigáltak (igen, azazoli)

A bejegyzés trackback címe:

https://indiract.blog.hu/api/trackback/id/tr401254595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása